Leif GW Persson lanserar nytt vin på låda

”Ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre”, så beskriver den välkända TV-profilen och författaren själv det nya rödvinet. GW:s LÅDA är ett vin från Portugal gjort på traditionella lokala druvor. Det nya vinet lanseras tillsammans med Tegnér Spirits & Wine och finns på Systembolaget.se från och med idag, onsdag 26 februari.


– Att samlas kring matbordet är det bästa sättet att umgås med familjen, vänner och bekanta. Till vardags när vi är samlade kring bordet vill vi inte ha ett dyrt och komplicerat vin, istället dricker vi ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre. Det röda vinet i GW:s LÅDA är ett sådant. Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

– Vi sökte länge efter ett vin med bästa möjliga kvalitet utan att det blir för dyrt. GW:s LÅDA kommer inte från en bestämd region och därmed kunde vi erbjuda ett riktigt gott vin till ett bra pris. Det var viktigt för oss att bibehålla samma kvalitetsstandard som vi har haft för alla viner under GW-serien, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine

Mer info om GW:s LÅDA:
Region: Portugal (en blandning av olika portugisiska regioner)
Druvor: Castelão, Touriga Nacional, Trincadeira, Aragonez, Baga
Klimat: Medelhavsklimat
Syra: 5,5 g/l
Socherhalt: 7 g/l
Alkoholhalt: 13,5%
Artikelnummer: 72186. Pris: 249 SEK.