Livets Goda nominerar Sveriges bästa restauranger

Med sin guide, Livets Goda Topp20 – Sveriges Bästa Restauranger, så utser magasinet Livets Goda varje år de 20 bästa restaurangerna i landet. Nu har man precis offentliggjort de nominerade aktörerna, vilket kan läsas i pressmeddelandet här.


Mat är minnen. Upplevelser är minnen. Mötet kring middagsbordet är idag viktigare än någonsin. Med Livets Goda Topp20 vill man värna och påminna om vårt arv lika mycket som att lyfta fram innovationen och morgondagen.

  • Vårt avtryck i Restaurangsverige vill vi inte bara se som en guide utan lika mycket som en svensk gastronomisk tidsdokumentation. Ett historiskt nedslag som om 100 år ska kunna ses som ett självklart läroverk för att lära sig förstå vår svenska mathistoria, skriver man i pressmeddelandet

Sveriges ledande vinmagasin, Livets Goda, rangordnar sedan 2014 Sveriges bästa restauranger i skriften Livets Goda Topp20 och nu, efter månader av intensivt resande riket runt, samtal med restaurangerna och provningsintryck, så är det dags att presentera de som nominerats 2019. I år är nomineringskandidaterna till Sveriges bästa restauranger 30 till antalet och därutöver utses även Årets Lilla Matbar samt Årets Vinbar. Dessutom utdelas även pris och stipendium till Årets Sommelier.

Läs det fullständiga pressmeddelandet och alla nominerade restauranger på Livets Godas hemsida här >>