Lush Sauvignon Blanc – sommar i ett glas!

Sauvignon blanc är sommar i såväl doft som smak och den aromatiska druvsorten gör sig särdeles fint under årets sommarmånader. Den Loire-bördiga druvan har i vinet vi nu har i våra glas, 2021 Lush Sauvignon Blanc, begett sig till Spanien där den tar sig ett fylligare och mer solkysst intryck. Dags att fira vår och sommar!


Spanien är världens tredje största vinland men vi associerar inte sauvignon blanc med landet på den iberiska halvön. Med Lush får vi en mer solkysst stil av druvan men utan att vinet förlorar den karaktäristiska syran och det örtiga anslaget som är så typiskt för sorten. Perfekt för vår sommar, perfekt för säsongens lättare rätter!

Boxtoppen provar 2021 Lush Sauvignon Blanc från Spanien

Här bjuds vi en ung och livlig sauvignon blanc i mer solkysst stil och där druvans annars så aromatiska stil tonas ner en aning och släpper in tropisk fruktighet, persika och grapefrukt som balanserar upp det örtiga anslaget. Smaken är fräsch och somrig med pigg syra, stenfruktiga inslag och citrusfriska instick. Avslutar stramt, torrt och i ren, aptitretande stil.

Betyg: 4 av 5 poäng

Lush andas vår- och sommarkänslor. Det är ett vin vi gärna dricker som välkomstglas och om det serveras snittar därtill med exempelvis räkor eller sparris så trivs vinet extra bra. Även till sallader med skaldjur lämpar sig vinet väl och ta gärna fram det till räkfrossan.

Lush återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 11,5%) har artikelnummer 56230 och kostar 219 kronor. Restsötman ligger på 0,7 g / 100 ml. Vinet beställs till din föredragna butik för uthämtning.

Till Lush HÄR >>>