M de Minuty Rosé etta på splitternya rosélistan

För en vecka sedan lanserade vi topplistan för billiga roséviner på flaska, och nu lyser solen så varmt att det är dags för den lite dyrare listan i prisklassen 76-140 kronor.


M de Minuty Rosé 2590 copyListan toppas av tre franska, riktigt torra roséviner. På första plats hittar vi fyndvinet 2014 M de Minuty Rosé från Château Minuty, som är ett riktigt, riktigt bra rosévin med hela 87 poäng, följd av 2014 Réserve de Bonnet Rosé från André Lurton på andraplats och 2014 Grande Recolte från Château de Berne på tredjeplats.

Frankrike är för övrigt väl representerad på listan med fem viner. Sydafrika har två viner, liksom Chile. Spanien, Italien och Australien representeras av ett vin var.

På listan, som totalt omfattar tolv viner, hittar du tre superfynd: sydafrikanska Mulderbosch Rosé från Mulderbosch Vineyards, spanska 2014 Marqués de Cáceres Rosado från Bodegas Marqués de Cáceres och australiska 2013 Jacob’s Creek Shiraz Rosé från Orlando.

De allra flesta vinerna på listan hittar du i Systembolagets ordinarie sortiment, och många av dem finns dessutom att köpa på halvflaska, så det ska vara lätt att hitta vinerna.

>>Till listan