Maggio Rosato – en piemontesisk rosé att skåla in våren med!

Rosésäsongen närmar sig med stormsteg och vi passar på – trots en tillfällig återgång till kylan – att tjuvstarta med en piemontes på fyra för regionen typiska druvsorter; dolcetto, barbera, freisa och inte minst den högklassiga nebbiolo. I våra glas; 2021 Maggio Rosato!


Piemontes popularitet i Sverige vet knappt några gränser och det gäller också rosévinerna som vinner alltmer terräng. Maggio-serien har Boxtoppen-redaktionen tidigare provat med goda resultat på såväl flaska som box och nu kompletteras vinerna med en rosé i charmant blommig och rödbärigt attraktiv stil!

Boxtoppen provar 2021 Maggio Rosato från Piemonte i Italien

Maggio Rosato visar upp sig i en ungdomlig skrud med rödbärigt driv, blodapelsin och persikofruktiga toner som tillsammans med en blomaromatisk nyans ger ett ytterst inbjudande doftintryck. Smaken är läskande och stram på en och samma gång och den ljust rödbäriga rondören tillsammans med röd citrus och aptitretande skalbeska sätter i gång suget efter mat. Avslutet har ett stänk av tuttifrutti som piggar upp och accentuerar det ungdomligt livliga och fräscha intryck som denna rosé skänker.

Betyg: 4 av 5 poäng

Maggio Rosato återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 12,5%) har artikelnummer 55854 och kostar 95 kronor.

Till vinet HÄR >>>