Maggios Nebbiolo & Barbera-box fångar fint Piemontekänslan!

Boxtoppen har tidigare provat Piemontevinerna Maggio och inte minst gett högsta betyg till den oerhört sympatiskt prissatta Maggio Barolo. Nu lanseras en nyhet i serien och det är en bag-in-box på just nebbiolo och som kompletteras med Piemonteregionens andra klassiker, barbera. I våra glas; 2020 Maggio Piemonte Nebbiolo Barbera!


Piemonte är på väg att segla upp som svenskens nya favoritregion och det är inget som vi opponerar oss över då det är viner vi älskat under lång tid. Därför är det extra glädjande att se allt fler upptäcka inte minst nebbiolo men även barbera och exempelvis dolcetto. I denna box samsas drottningen nebbiolo med den så charmanta barbera och resultatet är en box med tydlig ambitionsnivå.

Boxtoppen provar nyheten 2020 Maggio Piemonte Nebbiolo Barbera

Ungdomligt driv i den rödbäriga doften som även bjuder på druvaromatik och en hint blommighet, inte minst rosor. Smaken är skogsbärigt flirtig med hallon, slån och röda vinbär men även körsbär kikar fram. Det finns en rondör men den tämjs fint av tanninerna där vi definitivt får nebbiolodruvans markerade sådana om än i smeksam version. Avslutet är fint kvardröjande.

Betyg: 4,5 av 5 p

Här har vi en box med ambitioner och trots att det är oerhört lätt att gilla på egen hand så lyfter vinet till mat. Vill du vara säker så väljer du en långkokt bolognese, lasagne eller bakar din egen pizza med lite kryddig salami bland toppningen. Men det är inte heller dumt till kyckling från grillen som du serverar med en parmesan och rucolasallad och en bättre balsamico.

Piemonteboxen Maggio Nebbiolo Barbera kostar 319 kronor och boxen (3000 ml, 14%) har artikelnummer 52623.

Till Systembolaget & Maggio HÄR >>>