Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge 2018

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i Systembolagets fasta sortiment.


Maison Louis Max grundades 1859 av Evgueni Louis Max och ligger fortfarande kvar på samma adress i Nuits-Saint-Georges, Bourgogne. Maison Louis Max har alltid satt kvalitet i främsta rummet och äger mark i stora delar av detta fantastiska vindistrikt. Charmes-Chambertin, Échézeaux och Clos Vougeot tillhör husets främsta viner i Bourgogne. Längre söderut i Beaujolais har de blivit kända för sina viner från Fleurie, Moulin à Vent och Morgon. Vingårdarna i Beaujolais har alltid varit oerhört viktiga för Maison Louis Max och att få introducera ett vin från Beaujolais i Bag in Box i Sverige är något de är väldigt stolta över.

Frukten till Grande Cuvée Rouge kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av Beaujolais.  Chefsvinmakerskan Joelle Charrondière vinifierar efter samma filosofi som hennes förfäder gjorde, då hon anser att det var de teknikerna som gjorde vinerna från Bourgogne kända och beundrade världen över.

Att få lansera den uppskrivna årgången 2018 känns extra roligt då 2018 har kallats ”legendarisk” av The Drinks Business och InterBeaujolais har sagt att 2018 års skörd kommer att ”gå till historien som en legendarisk årgång”.

Grande Cuvée Rouge
Producent: Maison Louis Max
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 100 % Gamay
Ursprung: AOP Beaujolais
Artikelnummer: 241708
Alkoholhalt: 13 %
Pris: 289 kr / 3 liter
Sockerhalt: 0,3 g/l
Lansering: 2 september 2019
Antal butiker: 370 butiker med 96 %
marknadstäckning