Många superfynd bland röda torra boxar i april!

En ny trea, en helt fräsch nykomling på tionde plats och en nyhet till. Botanisera bland Systembolagets bästa röda torra boxar på Boxtoppens lista!


Nu börjar det röra på sig bland de torra röda boxvinerna! Kvar på första plats är trevliga kaliforniska 2014 Cline Zinfandel från Cline Cellars, som bjuder på bra balans och mycket smak av solmogen frukt och inslag av bland annat körsbär och ljus choklad. Vinet funkar förutom till kött även fint till vegetariska rätter och är ett superfynd.

På andra plats är det Italien i form av ett ekologiskt superfynd från Apulien som håller ställningarna. 2014 il Conte Nero di Troia Zinfandel  från skånska Nordic Sea Winery. Vinet charmar med sin solmogna frukt och sina söta bär. Vinet är utmärkt som buffévin och till rejält italienska rätter.

Vi har en ny trea på listan! 2014 Ramos Reserva kommer från distriktet Alentejo i Portugal och är tillverkat av producenten João Portugal Ramos. Vinet, som är ett superfynd, är djupt rikt och fylligt, bräddfyllt med solmogen mörk frukt, enbär lakrits och fat. Ett givet val till vårens grillövningar.

På tionde plats hittar vi en nykomling. 2015 The Great Bonza Cabernet Sauvignon Merlot från australiska producenten Quarisa Wines och South East Australia  är en strategisk nyhet på Systembolaget. Vinet, som kommer från South Eastern Australia, är ungt och friskt med inslag av körsbär, hallon, cassis, blommor och vanilj. Och så lite mynta på det, i en cuvée med Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Ett riktigt superfynd!

Aprils tredje nya notering är 2015 South Atlantic Shiraz Cabernet Sauvignon från sydafrikanska  Origin Wine. 2015 är bättre än förra årgången – rikare, fylligare och mörkare –  och får utmärkelsen superfynd. Funkar till grillat det också.

Totalt omfattar listan 28 viner, varav hela 16 är superfynd. Åtta av superfynden hittar du på tio i topp!

>>Till listan