Masi Modello – en rödvinsbox du kan lita på!

Masi hör till Italiens mest anrika och respekterade vinproducenter och namnet har ett renommé ute i världen som många blott kan drömma om. Anledningen är enkel; konsekvent kvalitetstänk och det faktum att man aldrig är beredda att äventyra sin ställning med undermåliga produkter. Masi Modello bekräftar detta i lådvinssegmentet för det här är bland de säkraste köp man kan göra bland boxarna!


Masi har varit ett namn sedan 1772 när Boscaini-familjen kom över en del viktiga vingårdar i den lilla dalen Vaio dei Masi. Det är också härifrån som familjen hämtat företagsnamnet. Druvor där en del eller samtliga torkas en viss tid, har blivit firmans signum och där amarone-vinerna skiner starkast i portföljen. Idag har Masi inlett samarbeten och expanderat utanför sitt eget territorium i exempelvis Dolomiterna, Valdobbiadene där prosecco produceras och till och med hela vägen till Tupungato i Argentina har man letat sig. Även i det nordöstra hörnet av Italien håller man till, i regionen Friuli där druvorna till vinet Modello hämtas.

Boxtoppen om 2019 Masi Modello

Norra Italien är hem för många spännande druvsorter som också är unika då de inte odlas någon annanstans utom i närregionen. Som refosco exempelvis. Eller raboso veronese. I Masis Modello möts de två och tillsammans med merlot som också har en lång historik i Friuli varifrån druvorna hämtas får vi en klassisk norditaliensk doft med kryddiga inslag från bland annat fatlagringen, saftiga körsbär och hallon, örtblommighet samt lakritsrot. Smaken går i ungdomens tecken med lite småbusig frukt där skogshallon sticker ut, tanninerna finns men smeker mer än river och så kikar det örtiga fram igen tillsammans med en mörk chokladton. Avslutar fräscht och aptitretande torrt. Ett säkert köp!

Betyg: 5/5

Masi Modello finns i 270 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad. En box (3000 ml, 12%) kostar 269 kronor och har artikelnummer 2386. Vinet finns även i flaska (750 ml) för 79 kronor och under samma produktnummer.

Till Modello på Systembolaget