Flera nykomlingar och nya årgångar

Uppdateringen i juni av topplistan för vita viner med viss fruktsötma bjuder på massor av nykomlingar och en hel del omflyttningar.


2013 Monti Garbi Soavevitt smalVi hälsar en återvändare tillbaka på andra plats i form av 2014 Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, men stadigt på förstaplatsen tronar Monti Garbi Soave från Tenuta Sant’Antonio i ny årgång. På tredje plats återser vi superfyndet Schmetterling, också den med ny årgång, nämligen 2014. Schmetterling har betydligt mer sötma i sig än de två förstnämnda, men också mer syra.

Listan har hela åtta nykomlingar. Överst placerar sig chilenska superfyndet 2014 Santa Helena Sauvignon Blanc Riesling 2014, ett vin med trevliga toner av bland annat grapefrukt och citrus. På sjätte plats hittar vi nästa nykomling – tyska halvtorra superfyndet 2014 On The Nose med persikor och citrus, och på sjunde plats Inycon Chardonnay, ett runt och bussigt vin med tropiska inslag.

Listan består nu av totalt 17 viner. Så många är det som har klarat kvalgränsen om minst 78 poäng. Av dem är sex fynd och fyra superfynd, det vill säga extra mycket smak för pengarna.

>>Till listan