Mästerkocken Leif Mannerströms sauvignon blanc – en sommarhit!

Leif Mannerström behöver ingen introduktion, alla känner vi till honom och vad han betytt och betyder för den gastronomiska utvecklingen i vårt land. Men Leif är inte bara en hejare i köket utan hans känsla för dofter och smaker tar han även med sig till vinglaset vilket förklarar varför vi nu har ett seriöst kändisvin i våra glas. Dags för fransk sauvignon blanc från Leif!

Boxtoppen om 2018 Leif Mannerström sauvignon blanc
Inget snack om vad det är vi har i glaset men det bör påpekas att det aldrig blir övertydligt eller en yppig version av sauvignon blanc utan istället är det behagligt återhållsamma toner av fläder, krusbärsblad, citrus, grönt äpple och örtblommighet i ett charmant utförande. Smaken då? Jodå, krispig och ren frukt med snygg rondör – något som säkerligen är tack vare det sydfranska inslaget i vinet – och där ett piggt citrusinslag ger ett syrligt och rent intryck med nertonade inslag från trädgården. Kort och gott; sommar i ett glas!

Boxtoppens betyg: 5 av 5 – full pott!

2018 Leif Mannerström Sauvignon Blanc
Nr 70248 (750 ml), 12%, 99 kr
Frankrike

Leif Mannerströms sauvignon blanc har artikelnummer 70248, kostar 99 kronor och du beställer det till ditt föredragna Systembolag här >>

Prova att servera vinet till en machésallad med säsongens rödbetor, rödlök och en chèvreslant som du vänt i solrosfrön och torrstekt i panna.