Mauro håller ställningarna bland vita flaskviner upp till 70 kronor

Mauro Chardonnayvitt smalSommaren är här och förändringarna på våra listor är små, men dock viktiga. Kvar på första plats i juli på listan för vita viner på flaska under 70 kronor har vi 2014 Mauro Chardonnay, ett rikt och generöst chardonnay-vin från Apulien. Även nr 2, 2014 Domaine Lalande Sauvignon Blanc en frisk och ren sauvignon blanc från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike behåller sin placering. Vilket även trean 2014 Soleado Verdejo Organic från Bodegas Menade gör. Vinet kommer från det fina vitvinsområdet Rueda och är en nyhet på Systembolaget sedan 1 juni.

Bästa nykomling denna månad är 2014 Julius Kayser Grüner Veltliner från St Ursula. Vinet har funnits på listan tidigare och då med årgång 2013 och det vinet toppade vår lista i flera månader. Ny är också 2014 Palazzo Mio Grillo från Nordic Sea Winery som har bytt årgång till 2014.

Totalt finns det 149 vita viner under 71 kronor på Systembolaget och de 28 som finns på listan nedan är de bästa och mest prisvärda som jag har provat.

>>Till listan