Mauro Primitivo bäst bland röda torra under 250 kronor

Januaris uppdatering av boxar med röda torra viner under 250 kronor stuvar om rejält bland vinerna!


Med nya priser följer en del logistiska omstruktureringar bland listorna. Vissa viner byter helt enkelt lista. Dessutom ser vi till att alltid ha aktuella bedömningar på listan. Det betyder att en del viner faller för åldersstrecket, och är välkomna tillbaka till Boxtoppen när vi har provat om dem och de håller måttet.

Ny listetta är det charmiga, bäriga 2013 Mauro Primitivo från Nordic Sea Winery. Vinet är ett givet val som rött till buffén och ett superfynd. Ny tvåa är bäriga, friska 2013 Barone Ricasoli Formulae från italienska producenten Barone Ricasoli.

2012 Araldica Langhe Rosso från Araldica Vini Piemontesi går upp på tredjeplats. Tyvärr börjar den ta slut, varför jag för säkerhets skull också slår ett slag för 2013 Boira’ Sangiovese från italienska Cantine Volpi. Såväl Araldica som Boira’ är fyndviner, med mycket smak för pengarna.

Längre ned på listan, utanför tio-i-topp hittar vi det ekologiska 2014 Ecologica Shiraz Malbec från argentiska La Riojana i en tappning samt nykomlingarna 2013 Fairview Shiraz Cabernet Sauvignon från Sydafrika och producenten Citrusdal Wines samt det chilenska 2013 ¿Qué Pasa? från WineWorld. De båda sistnämnda funkar fint till lamm- och kötträtter.

>> Till listan