Maze Dark & Complex – australiensiskt rött med svårslagen prislapp!

Maze är en australiensisk vinboxnyhet på de klassiska druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon där inte minst den förstnämnda är något av landets nationaldruva. Det är ett fylligt och ekfatskryddigt vin från Limestone Coast i South Australia och som beaktat prislappen på 199 kronor är inget annat än ett brakfynd!


Boxtoppen provar 2021 Maze Shiraz Cabernet Sauvignon från Australien

Australien i ett nötskal är det första som slår oss när vi doftar till vinet som bjuder generöst av klassiska attribut från druvorna shiraz och cabernet sauvignon när de odlas down under. Björnbär, mörka plommon och cassis lindas in i eukalyptus och kryddiga toner från såväl faten som shiraz-druvan. Smaken är bussig och inbjudande med mörk bärfruktighet, visst tanninmotstånd och kryddiga fatinslag, mynta och eukalyptus i fräsch relativt fyllig och torr stil med piggt avslut. För 199 kronor är det här inget annat än ett brakfynd!

Betyg: Full pott, 5 av 5 poäng

Det är lätt att dra till med givet grillvin på Maze, vilket det också är, men faktum är att det är precis lika gott på egen hand eller till ostbrickan med fokus på hårdostar.

Maze hittar du i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 14,5%) har artikelnummer 2648 och kostar 199 kronor. Vinet produceras av Sundance Wines i samarbete med kontrakterade odlare i regionen. Maze har en restsötma om 0,2 g/l vilket gör det helt torrt.

Till vinet HÄR >>>