Mc Manis fortsatt ohotad bland röda premiumboxar

Septembers uppdatering av röda premiumboxar är en stillsam historia. Antalet röda boxviner på Systembolaget som kostar över 250 kronor för tre liter, eller motsvarande för boxar som innehåller mindre är ganska litet, men kvaliteten är generellt sett god. Sedan i augusti har Periquita Reserva både bytt årgång och lämnat premiumlistan, eftersom priset har sänkts och numera är under 250 kronor.

Santa Inés Organic har vi provat om, och den behåller sin plats på listan

Fina McManic Petit Sirah från kaliforniska McManis Family Vineyards håller ställningarna på förstaplatsen, där den varit stadigt placerad sedan sitt inträde på Boxtoppen. Mc Manis Petit Sirah, som bytte årgång i maj, är inte bara bäst i klassen – det är också listans enda superfynd.

På andra plats hittar vi franska 2014 Belleruche Côtes-du-Rhône från Chapoutier. Ett utmärkt exempel på ett typiskt rhonevin med rik smak och stor generositet.

Trea är en 1,5-litersbox. Australiska 2013 Jacob’s Creek Barossa Reserve Shiraz är en typisk australisk shiraz med fina eukalyptustoner. Funkar finemang till grillat – nöt och lamm.

Totalt innehåller listan nu 16 viner, vilka förutom superfyndet från McManis nästan alla är fynd.

>>Till listan