Michelle – det perfekta sommarbubblet

Washington States äldsta vineri och även det mest prisbelönta heter Chateau Ste Michelle och det produceras alla tänkbara vinstilar. Dessutom har samarbeten med andra klassiska vinhus världen över etablerats där särskilt det med tyska Dr. Loosen blivit en stor framgång.
Nu finner du också Ste Michelles fina bubbel på Systembolagets hyllor. Gjort på de klassiska Champagnedruvorna chardonnay, pinot noir och pinot meunier, lagrat 18 månader på sin jästfällning ger ett vin som lär vinna mångas uppskattning i landet.

Michelle Brut

Expressiv doft med vissa mognadstoner där nötigheten, tänk hasselnötter, och ylle skänker ett visst djup till vinet samtidigt som det finns gröna äpplen och persikor som står för fräschör. Smaken bjuder på smeksamma bubblor som liksom kittlar på tungan, en liten sötma hintar i bakgrunden och det mogna intrycket från doften byts ut mot livfullhet och pigga citrusnyanser som lindar in den mogna stenfruktskompotten. Gott, rent och somrigt!

Artikel 7933, 75 cl, 139 kr

Betyg: 5 av 5 poäng

Den lilla rondören i Michelle, ungefär som en Prosecco Extra Dry, gör vinet särskilt passande till sälta; exempelvis charkbrickan eller färska räkor. Till småplock eller buffé är det också mitt i prick.