Miguel Torres lanserar ekologisk spansk rödvinsbox

Nu lanseras Sangre de Toro från Miguel Torres, ett ekologiskt premiumvin på box.


Nu lanseras Sangre de Toro från Miguel Torres, ett ekologiskt premiumvin på box. Sangre de Toro är mycket fruktigt och smakrikt med en lång, varm och balanserad eftersmak. Ett givet val till hösten och vinterns middagar!

sangre-de-torro

Sangre de Toro är ett fylligt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet kommer ifrån DO Catalunya och vineriet ligger i Vilafranca del Penedès, strax utanför Barcelona. Sangre de Toro är ett allroundvinmen passar utmärkt att servera till kött, grillat och fågel samt även kraftiga ostar och vegetariska rätter.

De ekologiskt odlade druvorna kommer från Katalonien och druvsammansättningen är 65% Garnacha Tinta, 25% Syrah och 10 % Merlot. Samtliga druvor skördades under 2015 och musten jästes i temperaturreglerande behållare av rostfritt stål i 7 till 14 dagar. 35% av vinet har lagrats 300-liters franska ekfat i fyra månader.

Sangre de Toro är ytterligare ett steg i Miguel Torres satsning på hållbart tillverkande av ekologiskt premiumvin. Man har satt ett antal tydliga mål om riktlinjer i miljöarbetet, bland annat att till år 2020 förminska koldioxidutsläppen per flaska med 30% jämfört med år 2008. Varje år satsar koncernen 2,5 miljoner på forskning och utveckling av tillverkningen och hållbarhetsarbetet.

Sangre de Toro lanseras december 2016 och kommer att finnas tillgängligt i 230 av Systembolagets butiker.

Artikelnummer: 2442 / Pris: 229 SEK

Lanseras i Systembolagets fasta sortiment.