Miljövänlig Winepuck – 100 glas i en Bag in Box låda

Den traditionella vinmarknaden kommer nu få en rejäl utmaning säger Peter Stern, produktansvarig på Tuesday Wine som i dagarna kommer presentera sin unika uppfinning ”Winepuck”. Ideen har under lång tid arbetats fram genom studier i samarbete med Universita de Bologna under ledning av professor Gianni di Truffa verksam vid universitetets avdelning för vinkemi.


Produkten som nu lanseras bygger på ett vindruvskoncentrat tillverkat av speciellt certifierade vingårdar som därefter skickar koncentratet vidare för paketering i den nu framtagna pucken. Denna placeras enkelt i en kaffemaskin avsedd för puckar, tillsätt endast vatten och pucken gör sedan sitt för att producera det färdiga vinet som därefter kan tappas direkt på glas.

Ett klimatsmart, miljövänligt och inte minst kostnadseffektivt alternativ som slår det traditionella sättet att producera vin med stora marginaler. Winepuck kommer att revolutionera marknaden tror Tuesday Wine.

Winepuck kommer inledningsvis produceras i 3 populära smakriktningar – som Cabernet, Sauvignon och Chardonnay, och till sommaren som rosévin.