Moncaro Organic White – en perfekt liten box från Sicilien!

Hänger du med i vår serie om vinerna från Marche-producenten Moncaro? Turen har nu kommit till en avstickare där vineriet på Italiens mellersta östkust drar söderut, till landets underbart vackra Sicilien. Dags för ett ekologiskt torrt vitt vin på spännande lokala druvor!


Catarratto, zibibbo, grillo och grecanico. Druvor som de flesta inte känner till. Fast om vi säger att kärt barn har många namn så blir exempelvis zibibbo till muscat d’Alexandrie och då känns det säkerligen mer bekant. Och den aromatiska druvan skänker verkligen sin distinkta touch till den här ekologiska boxen från Sicilien och som tappats i den sympatiska storleken om två helflaskor. Ett perfekt sommarvin helt enkelt!

Boxtoppen om 2019 Moncaro Organic White

Här möts vi av en härligt jasminblommig och persikodoftande sicilianare med uppfriskande solmogen citrus och en ungdomligt fräsch stenfruktig och citrussyrlig smak där päronen dock tar täten. Det är rent, snyggt, skönt torrt och riktigt somrigt i sin lätt aromatiska skrud. Ett vin vi dricker som aperitif, till den grillade vita fisken eller till en matigare sallad där tonfisk gärna får vara en bärande ingrediens. En riktigt, riktigt bra box helt enkelt!

Betyg: 4,5 av 5 poäng

Högst kompetenta Moncaros vita sicilianska box om 1500 ml (13%) kostar 139 kronor och har artikelnummer 6648. Vinet finner du i mer än 250 Systembolagsbutiker och till resten beställer du utan extra kostnad.