Montrose Rosé 2016 – En frisk rosa fläkt

Boxtoppen har provat en fin och fräsch rosé gjord på Grenache, Cabernet Sauvignon och Syrah från Languedoc-Roussillon i Frankrike.


Domaine Montrose Family Crest

Domaine Montrose – 300 års strävan mot perfektion

Vackert beläget 15 kilometer från medelhavet utanför Pézenas i Languedoc ligger Domaine Montrose. Olivier Coste är 12:e generationens vinmakare i det familjeägda vineriet. Tillsammans med pappa Bernard tummar Olivier aldrig på kvaliteten och det är den enskilt största anledningen till deras framgång världen över. Kunskapen och kvaliteten har förbättrats i generationer och den hållbara produktionen ger autentiska och eleganta viner. Namnet Montrose syftar till det geografiska läget Mont (vulkan) och Rose (rosa) som är färgen på mandelträdens blommor som omger vingården.

Domaine Montrose

De tre ödlorna i på etiketten ingår i familjens vapensköld från 1701 och har blivit symbolen för historien om Domaine Montrose.

Domaine Montrose rosé 2016

Montrose roséMontrose rosé är gjord på Grenache, Cabernet Sauvignon och Syrah. Varje druvsort och vingårdsläge vinifieras separat för att erbjuda så många olika komponenter som möjligt till det färdiga vinet.

Så här tycker Boxtoppen om Montrose rosé:
– Ett rosévin med fina, fruktiga toner av hallon, jordgubbar och lite röd söt citrus i doften. Smaken är fräsch och balanserad med inslag av hallon, röda bär jordgubbar och ett drag av vattenmelon. Bra längd och fin syra. Ett Fynd!

ART NR 72084 | MONTROSE ROSÉ 2016 | 750 ML | 12,5% | 89 KR

Beställ vinet här!