Morning Fog Chardonnay – ett välgjort vin som är lätt att tycka om

Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet i USA. Idag drivs företaget av fjärde och femte generationens vinmakare och filosofin som man burit med sig från generation till generation är fortfarande densamma; ”att odla de bästa druvorna”, med den minsta möjliga påverkan på naturen.

Morning Fog Chardonnay är ett vin som fått sitt namn från morgondimman som sveper in över vingårdarna i Livermore Valley och svalkar ner druvorna. 50 procent av vinet är fatjäst i amerikanska fat, där även vinet får lagras på sin jästfällning under fem månader med kontinuerlig batonnage. Resterande 50 procent är jäst i ståltank för att bevara vinets naturliga chardonnayfrukt, vinet får även vila på sin jästfällning i fem månader.

  • Morning Fog uttrycker verkligen chardonnaydruvan från Livermore, med all dess terroir. Druvorna får en härlig mineralitet tillsammans med en naturlig syra från den långa och svala växtsäsongen, vilket skapar ett vackert vin, berättar Karl D. Wente, femte generationens vinmakare

Boxtoppen om 2016 Morning Fog Chardonnay
Inbjudande doft i ung stil som uppträder rent och fräscht med kaliforniska vindar och lätt krydda. Viss längd, fin mineralitet över en brygga av päron, citrus, gula äpplen och rostade fat. Ett välgjort vin som är lätt att tycka om.
4,5/5 poäng

2016 Morning Fog Chardonnay
Art.nr 74147, 139 kr, 13,5%

Vinet kan ni beställa på Systembolaget här >>