El Mar Cava Rosé Brut är lika delar trepat, monastrell och garnacha där den förstnämnda är ett unikum för Katalonien. Trepat är en blå druvsort som främst används till roséviner och cava och här får den sällskap av mer klassiska monastrell som går under namnet mourvèdre i Frankrike samt garnacha som du säkerligen känner som grenache också. El Mar Rosé är producerat enligt den traditionella metoden vilket innebär samma produktionssätt som i Champagne, det vill säga en andra jäsning på flaska.
Boxtoppen provar El Mar Cava Rosé Brut
Cavakänslan är tydlig i denna rosa version där rödbäriga toner, inte minst hallon och jordgubbar, möter blodapelsin och kaksmulor i en inbjudande och rättfram stil. Smaken visar upp livlig mousse och citruspigg syra som balanserar upp en ytterst diskret rondör. Solmogna jordgubbar och hallon finner vi även i smaken som kompletteras av en lätt brödighet. Avslutet är torrt och blodgrapesyrligt friskt. En rosécava som levererar långt över prislappen!
4 av 5 poäng
Fram med charktallriken, korka upp en El Mar Rosé och finn dig ett soligt hörn i trädgården eller på balkongen! Svårare än så är det inte när man vill lyxa till det. En flaska (75 cl, 11,5%) av El Mar Cava Rosé Brut kostar 69 kronor och har artikelnummer 50082. Det mousserande vinet beställer du hem till din önskade Systembolagsbutik.