Mousserande chardonnay i aptitretande torr stil från ett anrikt vinhus i Bourgogne!

Lagom inför den stundande fina skaldjurssäsongen så har ett av Bourgognes mest anrika vinhus lanserat en mousserande och knastertorr chardonnay på Systembolaget. Bouchard Ainé & Fils nyhet Brut de Chardonnay är ett charmant bubbel som dessutom hämtat hem guld i en prestigefylld vintävling!


Bouchard Ainé & Fils är inte gröngölingar när det kommer till mousserande viner utan har en 200-årig erfarenhet av bubbel. Det firas med lanseringen av Brut de Chardonnay som består av enbart noggrant utvalda chardonnaydruvor. Vinet vann guldmedalj i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2022 vilket ger en indikation om kvaliteten.

Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och verkar framför allt i den världsberömda Bourgogne-regionen där chardonnay och pinot noir excellerar. Man äger vingårdar i några av regionens främsta lägen och erbjuder allt från världsklassviner till vardagsviner av högsta klass.

Boxtoppen provar det mousserande vinet
Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay från Frankrike

Mousserande chardonnay från ett av Bourgognes mest klassiska hus med anor helt ner till mitten av 1700-talet. Här har vi en nyhet i producentens sortiment och det är en ungdomligt pigg och stenfruktigt kryddig chardonnay där saftiga päron, citrus och gula plommon ger en närmast aromatisk doft och där smakkänslan för oss i riktning mot prosecco fast i betydligt torrare och stramare utförande. Livlig mousse bidrar till fräschören, likaså det rena drivet i frukten och avslutet, med sitt torra och kryddiga utförande, gör vinet till en perfekt aptitretare!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng!

Serveras som välkomstdrink tillsammans med skaldjurskanapéer, till vita fiskrätter med gräddig vitvinssås eller till höstens fina färska räkor.

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay hittar vi i Systembolagets beställningssortiment. Beställ vinet till din önskade butik för uthämtning. Flaskan (750 ml, 12%) har artikelnummer 57601 och kostar 119 kronor. Vinet är helt torrt och har en restsötma på blott0,3 g/100 ml.

Till vinet HÄR >>>