Mousserande riesling från prisbelönt producent!

Kooperativet Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg i tyska vinregionen Pfalz hör till kategorin pålitliga rieslingleverantörer och vi har imponerats av såväl firmans Imperial på flaska som ekologiska variant på tvålitersbox. Nu är det dags för en mousserande version att göra entré i serien, nämligen R Imperial Riesling Sekt. Boxtoppen har provat bubblet som har alla förutsättningar för att göra succé till nyår!


Pfalz är en speciell vinregion i Tyskland med ett mikroklimat som i dalgångarna lätt kan bli riktigt varmt. Det märks också i vinerna som blir fylligare i sin stil. Den känslan fångas fint av det stabila kooperativet som med sina mer än 200 druvodlande medlemmar förfogar över drygt 400 hektar mark. Inte minst i nyheten R Imperial som är en tysk Sekt i den torra stilen.

Boxtoppen om R Imperial Riesling Sekt

Pfalz varmare klimat ger sig direkt tillkänna i doften som är sådär charmerande generöst i sitt anslag med tropiska vindar i form av ananas och lime men även persika kikar fram i den druvtypiska och lätt aromatiska stilen. Smaken drar åt stenfruktshållet med syrliga gröna äpplen som backas upp av citrus, örter och en diskret rondör. Druvans signum, den fräsiga syran säkerställer maximal fräschör men även att avslutet upplevs torrt och aptitretande. Ytterligare ett lyckat vin från den prisbelönta producenten!

Betyg: 4,5 av 5 poäng!

Skaldjur är det första som dyker upp i våra tankar när detta pigga och fräscha bubbel serveras; inte minst färska räkor som möter vinets lilla sötma perfekt. Men precis lika gott är det som aperitif, till lättsaltade chips och icke att förglömma, som nyårsskål!

R Imperial har artikelnummer 76091 och en flaska (75 cl, 11,5%) kostar 99 kronor. Det mousserande vinet beställer du till din föredragna Systembolagsbutik.