Mousserande upp till 75 kr: Opale Brut rakt in på förstaplatsen!

Idag är det dag för uppdatering av mousserande viner upp till 75 kronor. Antalet nykomlingar uppgår till ett – å andra sidan kniper det förstaplatsen!


opale-brut moncaro 77502jpegUppdateringen av mousserande viner upp till 75 kronor är både liten och stor. En enda nykomling, men också ett superfynd som glider rakt in på förstaplats.

Superfyndet Opale Brut kommer från Italien och kooperative Moncaro Terre Cortesi är nypå förstaplatsen. Det är en nyanserad italiensk spumante som funkar såväl som aperetif som till sallader  och skaldjur. Det enda kruxet är att vinet måste beställas och att man måste köpa sex flaskor. Det är helt klart besväret. Man får ett litet lager av trevligt sommarbubbel – trevligt både hemma och som gåbortspresent.

Övriga förändringar på listan är små. Främst handlar det om viner som bytt prishöjts och hamnat på listan för mousserande viner mellan 77 och 150 kronor. Andra viner har fått nytt pris och därmed ändrad prisvärdhet.

På andra plats återfinner vi det ekologiska superfyndet Pizzolato Spumante d’Italia Rosè från La Cantina Pizzolato i italienska Veneto.

Spanska cavan Villa Clara Brut från Sarral i Secció de Crèdit ligger kvar på tredje plats med fräschör och elegans.

Listan omfattar 20 viner.

 

>>Till listan