Novembers första lista – mousserande viner under 76 kr!

Boxtoppen har firat sin enmånadsdag och listorna blir fler. Veckans nyhet är en topplista på mousserande viner som kostar max 75 kronor.


Det här trodde jag var en stor kategori, men jag hade fel. Många kända mousserande viner som förr kostade under 70 kronor ligger idag en bit över 75 kronor, så vill man ha riktigt bra bubbel under 75 kronor får man leta ordentligt. Eller använda Boxtoppen.

Efter att ha provat igenom alla Systembolagets mousserande viner i ordinarie sortiment och flertalet i beställningssortimentet har jag dock fått ihop en riktigt bra lista med ett par riktigt fina superfynd.

Förstaplatsen och också den första superfyndmarkeringen går till NV Carat Brut från välkända cava-producenten Castellblanch i spanska Penedès. Precis så här ska en välgjord cava smaka. Notera att vinet finns i beställningssortimentet och måste beställas en vecka till tio dagar innan ni kan hämta ut det på Systembolaget. Med hjälp av Systembolagets hemsida är detta dock snabbt fixat.

Även på andraplats finns ett superfynd, nämligen rosébubblet Pizzolato Spumante d’Italia Rosè från La Cantina Pizzolato. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto och har tillverkat vin i fem generationer. Hållbar odling är mottot och vinet är ekologiskt producerat.

Också trean är från Italien. NV Prosecco från Rivani kostar bara 59 kronor, men måste beställas från Systembolagets beställningssortiment. 59 kronor för ett rent och snyggt Prosecco-vin ger en klar superfyndmarkering!

>> Till listan