Mulderbosch fortsatt i topp bland roséboxarna

Novembers uppdatering av de bästa roséboxarna befäster ställningarna för Mulderbosch, 2014 Coteaux d’Aix en Provence och Puycheric Syrah Rosé.


mulderbosch rosé hög copyHögsäsongen för roséboxar får väl såhär i november definitivt sägas vara över, även om rosévin till julskinka inte alls är en helt dum kombination. För er som vill hålla kvar sommarkänslan nu i november kommer dock en uppdatering av listan på de bästa rosévinerna på box.

Listan är, trots två omprovningar, oförändrad. Bäst är fortfarande 2015 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från sydafrikanska Mulderbosch Vineyards. Trevliga toner av röda vinbär, olika citrusfrukter och trädgårdsbär tillsammans med mineraler och ren och elegant frukt gör den till ett riktigt superfynd och etta på listan.

Tvåa är likaledes omprovade superfyndet 2014 Coteaux d’Aix en Provence, ett riktigt franskt rosévin från producenten Gassier, som med sin silkiga, solmogna frukt och milda syra är ett utmärkt ekologiskt, lite mildare alternativ och helt klart värd sin silverplats.

Trea sedan i oktober är 2014 Puycheric Syrah Rosé, liksom Coteaux d’Aix en Provence ett superfynd från Provence, men från vinfirman Foncalieu. Här hittar man såväl jordgubbar, som smultron och hallon. Vinet innehåller precis som Mulderbosch och Coteaux d’Aix en Provence mindre än tre gram socker per liter.

Listan omfattar 21 viner, där inget kommer under 78 poäng och det bästa har 86 poäng. Av de 21 vinerna är fem superfynd. De återfinns alla på tio i topp. Totalt hittar vi sex fyndviner, som fördelar sig mellan plats fyra och tolv.

>>Till listan