Mulderbosch ny etta bland roséboxarna i augusti

Två nykomlingar och en ny årgång, som tar förstaplatsen. Nu är roséboxlistan uppdaterad.


mulderbosch rosé hög copyAugusti har bjudit på mer roséväder än hela maj, juni och juli tillsammans, så nu är det hög tid för en uppdatering av topplistan för just roséboxar.

Vi har en ny etta bland roséboxarna! Rykande färska 2015 Mulderbosch Rosé Cabernet Sauvignon från sydafrikanska Mulderbosch är ännu bättre än 2014 och en värdig vinnare i augusti. Att det är just Mulderbosch som står för detta superfynd är inte så förvånande, eftersom vineriet sedan starten varit bra på att göra riktigt prisvärda viner. Mulderbosch Rosé Cabernet Sauvignon  är rent och elegant med fina toner av bland annat röda vinbär och blodgrapefrukt.

Med en ny etta hamnar 2014 Coteaux d’Aix en Provence från franska Gassier, som har legat etta sedan i maj på andra plats, och eleganta 1,5-litersboxen 2014 Vernissage Rosé från Nordic Sea Winery på tredje plats.

Augustis uppdatering av roséboxarna bjuder också på två nykomlingar längre ned på listan. Ytterligare en sydafrikan hittar i form av fyndet 2014 Robertson Pinot Noir Rosé från Robertson Winery. Italien finns också representerat bland nykomlingarna med venetianska 2013 Castelforte Rosato från Cantine Riondo.

Listan omfattar totalt 23 boxar, varav fem är superfynd och åtta är fynd.

>>Till listan