Mulderbosch på magnum i topp

Roséviner på flaska finns det många av – men hur hittar man rätt. Den uppdaterade listan för roséviner i prisklassen 76-140 kronor innehåller inte mindre än 17 stycken nykomlingar.


mulderbosch-rose-magnum-175x0vitt smalI år inte så sköna maj är nästan slut, och juni står för dörren. Vad passar bättre än att uppdatera listan över de bästa rosévinerna på Systembolaget i prisklassen 76-140 kronor. Vi har stora förändringar på listan, när nu många viner i beställningssortimentet får vara med och slåss om platserna på tio i topp. Faktum är att förutom M de Minuty Rosé så är tio i topp helt förändrad.

Ny etta är superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé på magnumflaska. Det gör att vinet förstås kostar mer än 140 kronor, nämligen 179 kronor, men utslaget på två blir det ju bara 90 kr, så det får vara med. Dessutom är det riktigt, riktig bra. (Att vin på magnum är bättre på magnum än på helflaska är faktiskt inte alls ovanligt.)

Förra listans etta 2014 M de Minuty Rosé är precis lika bra den här månaden, men hamnar nu på plats två. På tredje plats kommer 2013 Bourgogne Rosé Pinot Noir från J M Brocard, som är mest känd för trevliga chablisviner.

Alla viner på hela listan, som nu omfattar 29 är väl värda sina pengar. Sju är dessutom superfynd, medan 22 stycken är fynd. De flesta vinproducerande länder är representerade, men Frankrike står för klart flest viner.

>> Till listan