Mulderbosch Sauvignon Blanc fyller 25 år

”Rikare och mer komplext än någonsin, kraftfullt och uttrycksfullt med bra syra, grattis alla vinkonsumenter!”

Så presenterar vinmakaren Adam Mason nya årgången 2017 av Mulderbosch Sauvignon Blanc som nu finns i Systembolagets beställningssortiment. Jubileumsvinet är för alla som gillar Sauvignon Blanc. Vinet fyller 25 år och redan de första rapporterna från Mulderbosch skvallrade om att något extra var på gång med årgång 2017. Svala nätter och lagom varma dagar utan extrem hetta gav druvorna högre smakkoncentration än normalt. Även regnet var perfekt doserat, små mängder gjorde att rankorna inte behövde stressas av torka och levererade friska och välmående druvor.

Mulderbosch Sauvignon Blanc jästes och lagrades ursprungligen på ståltank, men sedan några år tillbaka får ca en femtedel av vinet vila på sin jästfällning i neutrala, 500-liters franska ekfat -inspirerad av husets prestigeversion ”1000 Miles” som är till hundra procent fatlagrat.

Så skriver Livets Goda om vinet:
Druvtydlig sauvignon blanc med sparris, gräs, svartvinbärsblad och svamptoner, som sig bör, som nästan går över till rökiga krusbär. Relativt mjuk och gentil struktur med pigg syrlig fräschör från citrusinslagen och läcker krydda. Något kort, men fortfarande ett fullt godkänt och seriöst vin. 87 poäng!

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment.

Nr 75391 Mulderbosch Sauvignon Blanc 2017, 109 kr
750 ml, alk 13,5%