Mycket prisvärd Côtes-du-Rhône från hyllad årgång!

Årgångens betydelse för ett vin ska aldrig underskattas, särskilt inte i regioner där vädret kan vara desto mer nyckfullt. Nu är visserligen Rhônedalen inne i ett fint stim med flera fina årgångar på raken men visst har 2019 något alldeles extra. I våra glas, nyheten 2019 Côtes-du-Rhône Grande Réserve!


Rhône och 2019 är en mycket lyckad kombination men den som kan sin historia och årgångar minns kanske att just år som slutar på 9 varit stora för den sydfranska regionen. 2019, 2009, 1999, 1989…

En bra årgång innebär oftast att druvorna sett en fin och jämn mognad samtidigt som syran bibehållits för fräschören. det var fallet i 2019 och vi märker det i hela rangen, från utmärkta instegsviner till toppbuteljeringarna. Inte minst noteras det i nyheten 2019 Côtes-du-Rhône Grande Réserve som verkligen levererar till mycket sympatisk prislapp!

Boxtoppen provar 2019 Côtes-du-Rhône Grande Réserve

Här bjuds en rättfram Côtes-du-Rhône i skogsbärigt fruktig stil och med lätt kirschiga toner, kryddhylla och örtiga vindar. Grenachefruktigheten går i täten men även syrah-druvans lagerbladskryddighet noteras och det är en smakrik och välbalanserad gomkänsla med silkiga men närvarande tanniner och pigg syra som gör detta till ett lyckat vin med fin ursprungskänsla och mycket sympatisk prislapp. Servera vinet till höstens och vinterns grytor, inte minst till vilt.

4 av 5 poäng

2019 Côtes-du-Rhône Grande Réserve återfinns i Systembolagets beställningssortiment och en flaska (750 ml, 13,5%) kostar 79 kronor. Vinet har artikelnummer 52873 och du beställer det till din önskade Systembolagsbutik.

Till vinet HÄR >