Nederburg Wine Challenge – Tävling i sydafrikansk vinkunskap

Altia och Nederburg arrangerar Sveriges första tävling i sydafrikansk vinkunskap.


Tävlingen genomförs i lag om 2 personer och är öppen för alla; intresserade konsumenter, restaurangpersonal och Sommelierstudenter. Det vinnande laget får förutom äran, en skräddarsydd vinresa till Sydafrika som kommer att genomföras under det första halvåret 2019.

Tävlingen
Tävling genomförs mellan 9.30-17.00 lördagen den 10 november på Scandic Hasselbacken i Stockholm. Alla tävlingsdeltagare har även en plats på efterkommande minimässa och Winemakers Dinner med vinproducenten Nederburgs chefsvinmakare Andrea Freeborough.

Tävlingsmomenten är både teoretiska och praktiska (provningar) och handlar om Sydafrika som vinland. Efter dagens tävlingar är det tre lag som kvalificerar sig till finalen som genomförs med publik klockan 15.

Du anmäler ditt lag genom att mejla till mats.claesson@altiaacademy.se. Antalet platser är begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är den 9 oktober 2018 och anmälningsavgiften är 600 kr per lag som ska betalas enligt instruktion efter att man bekräftat plats i tävlingen.

Se finalen, ät gott och prova viner
Konsumenter erbjuds att köpa paket för 850 kronor, där man får publikplatser till finalen och får tre viner som finalisterna provar blint i ett provningsmoment. I paketet ingår även minimässan som pågår mellan 17-18.30, där det kommer att finnas mer än 30 viner att prova från Nederburg och Plaisir de Merles. Det kommer att presenteras en rad exklusiva viner från Nederburg Auction som inkluderar bland annat viner från 70 och 80-talet. Kvällen avslutas med en Winemakers Dinner som leds av Nederburgs chefsvinmakare Andrea Freeborough. Menyn består av 3 rätter som kommer att följas av 7 utvalda viner.

ANMÄL DIG HÄR =>> 

Program
09.30 Förmiddagskaffe och introduktion

10.00 Tävling

13.00 Lunch

14.00 Eftermiddagskaffe

15.00 Final inför publik

17.00 Provning och minimässa

18.30 Winemakers Dinner med Andrea Freeborough

3-rätters meny med 2 viner till förrätten, 3 till varmrätten och 2 viner till desserten.

Fakta
Datum: 10 november 2018

Tid: 9.30 – 17.00

Plats: Scandic Hasselbacken, Stockholm