Nicolas Brobergière Cuvée Première Brut – god champagne för under tvåhundringen!

Det är något visst med champagne och det vågar vi nog påstå att de flesta skriver under på. Känslan som drycken förmedlar är svårslagen och numera så behöver champagne inte blott associeras med högtider eller festlighet. För när man kan köpa en champagne för blott 189 kronor och få lyxkänslan, ja då finns möjligheten att spontant förgylla vardagen!


Du vill bjuda på champagne men samtidigt inte låta prislappen skena i väg. Då är nyheten Nicolas Brobergière värd att beställa hem för här bjuds det på en trivsam stil med fin champagnekänsla för blott 189 kronor. Pinot noir och pinot meunier dominerar med 80 procent av blenden och där resterande femtedel tillskrivs chardonnay. Vinet baseras på årgång 2019 men en fjärdedel är även från 2018, utöver cirka 15 procent så kallat reservvin, äldre viner som skapar balansen i champagnen.

Boxtoppen provar champagnenyheten

Nicolas Brobergière Cuvée Première Brut

Här har vi en högst trivsam champagne som redan på färgen skvallrar om en viss dominans av de blå druvorna pinot noir och pinot meunier, något som fortsätter i doften där vi finner ett rödbärigt skimmer med hallon i spetsen. Även stenfruktiga nyanser och röd citrus noteras tillsammans med brödbak och viss blomörtighet. Smaken bjuder på livlig mousse, äpplig fräschör och lätt jästiga toner samt citrus Vinets dosage skänker rondör och lierar sig fint med syran som säkerställer ett piggt avslut.

4,5 av 5 poäng!

Champagne under tvåhundringen är nu ett faktum och dessutom i en charmant och rättfram stil. Servera det till höstens fina skaldjur då drycken möter exempelvis färska räkors sälta formidabelt.

Nicolas Brobergière har artikelnummer 52077 och en flaska (750 ml, 12%) kostar 189 kronor. Du beställer hem champagnen till din önskade Systembolagsbutik.

Till Systembolaget >>>