Nottage Hill Shiraz – klassisk aussie i miljövänligt utförande

Tom Nottage var brorson till Thomas Hardy, grundaren av Hardy Wine Company. Tom arbetade i drygt 66 år för sin farbror och vid sin pensionering så döptes en av firmans viktigaste vingårdar om efter Tom för att hedra honom; Nottage Hill. Detta var 1967 och idag är namnet världskänt och står för en klassisk australiensisk stil som kommit att älskas globalt. I våra glas; 2019 Hardys Nottage Hill Shiraz.


Vinet vi har i glasen särskiljer sig från standardflaskan i och med att den är tappad i en specialdesignad petflaska som minimerar vinets koldioxidpåverkan. Innehållet är däremot detsamma som vi känner igen från detta klassiska hus i South Eastern Australia och inte minst denna shiraz har det mesta du vill ha i ditt grillvin!

Boxtoppen provar 2019 Hardys Nottage Hill Shiraz från South Eastern Australia

Vi har en klassisk aussie shiraz i våra glas med bussiga björnbärstoner, ett stänk svarta vinbär, vaniljkryddighet från faten, lavendel och violpastill. Smaken är generös i smekfull stil där tanninerna är silkiga, björnbärsfrukten skönt juicy och så finns det en syrafräschör som ger spänst till vinet. Kryddigt avslut med viss eldighet. Hörde vi BBQ?

Betyg: 4 av 5 poäng

Den miljövänliga petflaskan som blott väger 63 gram gör stor skillnad gentemot den betydligt tyngre glasflaskan när det kommer till vinets CO2-påverkan under transport. Man har även gjort den platt för att vid frakt kunna minska volymen och därmed kunna lasta fler flaskor vin per låda och pall. Hela 44 % fler flaskor kan lastas på en Euro pall än vanliga glasflaskor. Flaskan är även gjord av återvunnen plast, en så kallad rPET (recycled PET). Sist men inte minst så håller vinet oöppnat bättre än en box, vilket inte heller ska underskattas.

Nottage Hill Shiraz har artikelnummer 52826 och en tetra (750 ml, 14%) kostar 85 kronor.

Du beställer vinet till din önskade Systembolagsbutik.