Nu är den här – prosecco som rosé!

Det är många som väntat på rosévarianten av prosecco som tack vare en justering av lagen tidigare i år gjorde det möjligt för producenterna att addera femton procent pinot noir för att framställa en rosa version av det så populära italienska bubblet. Nu har 2019-årgången landat och bland de första ut är Casteloro Prosecco Rosé Extra Dry!


Casteloro-serien har seglat upp som ett av Systembolagets mest prisvärda i prosecco-segmentet och nu när det äntligen blivit möjligt att blanda in femton procent pinot noir med proseccodruvan glera och framställa en rosé så är vi såklart nyfikna på om Casteloros nytillskott håller lika bra standard som de övriga i serien. Och jo, vi blir inte besvikna här heller utan det är ytterligare ett köpvärt vin att beställa hem.

Boxtoppen om 2019 Casteloro Prosecco Rosé Extra Dry

Roséproseccon har gjort sitt intåg på marknaden och den välbekanta Casteloro-etiketten hör till de första som lanseras. Här möts vi av en laxrosa färg och en ungdomligt aromatisk doft med inslag av jordgubbar, blodgrape och saftig persika. Livlig mousse attackerar gommen, en viss druvsötma kikar fram men skalstrama inslag, röda bärnyanser och citrus ger vinet en skärpa i avslutet. Gott och festligt bubbel, inte minst till nyår!

Betyget: 4 av 5 boxar!

Casteloro Prosecco Rosé är vinimportören Fields Wine Companys eget varumärke och Casteloro-serien har nått stor framgång bland vinvänner. Denna rosa variant har artikelnummer 78416 och en flaska (75 cl, 11%) kostar 79 kronor. Vinet beställer du hem till din föredragna Systembolagsbutik här >>>