Ny årgång av Enzo Bartoli Rosato!

Rosésäsongen är ett faktum, trots förhoppningsvis högst temporära vädersvackor. Med det så förändrar vi vårt beteende radikalt; från innesittande till utekvällar, från fine dining till mer spontana och impulsiva måltider, gärna mat som är lätt att ta med sig till picknicken. Rosévinet är som gjort för årstiderna som nu närmar sig och ett rosa vin som vi håller högt år ut och in är MGM:s Enzo Bartoli Rosato. Nu har årgång 2020 landat och Boxtoppen har provat!


Enzo Bartoli-serien med vita och röda Piemonteviner har nått stor popularitet i Sverige och för ett par år sedan adderades en rosé till samlingen, i flaska men även som bag-in-box. Rosévinet är producerat på druvorna barbera och dolcetto, typiska för regionen, och vinet följer den snart cementerade rosétrenden där det ljust laxrosa i provencalsk anda visar vad vi föredrar. De första årgångarna av denna piemontesiska rosato höll utmärkt kvalitet och den nu senaste årgången fortsätter på inslagen bana.

Boxtoppen provar 2020 Enzo Bartoli Rosato på flaska

Den nybuteljerade 2020-årgången visar upp en ungdomligt pigg och blommig doft med toner av persika, hallon, vingummi, ett stänk blodapelsin och svag stjälkighet. Smaken är livlig och helt torr med rent driv i frukten som fortsätter på doftens inslagna spår med extra fokus på persika och ett citrus- och limefräscht avslut. Ett högst lättgillat vin och charmerande rosévin!

5 av 5 poäng – Full pott!

Caesarsalladen, Sallad Nicoise, grillad lax, charkbrickan eller blott som aptitretare; vad du än väljer så gör vinet jobbet med glans. En flaska (75 cl, 12%) kostar 119 kronor och har artikelnummer 77940. Du finner det även i bag-in-box (300 cl, 12%) och till priset 249 kronor. Om vinet inte finns i din Systembolagsbutik beställer du det dit utan extra kostnad.