Ny årgång av La Vida al Camp rakt in på tredje plats

Septemberuppdateringen av topplistan för mousserande viner mellan 76 och 150 kronor bjuder på flera nya viner.


Redan september och dags för en ny uppdatering av mousserande viner mellan 76 och 150 kronor. Flera av de årgångslösa vinerna är omprovade, vilket innebär en hel del förändringar, trots att årgångslösa mousserande viner i princip ska smaka likadant år efter år. Några nykomlingar kan vi också presentera.

Kvar på första plats är 2010 Graham Beck Blanc de Blancs Brut, som fortsätter att leverera. Kvar på andra plat är 2012 Stefan Winter Brut, som befinner sig mitt i årgångsbyte nu. Det innebär att den nya årgången börjar levereras ut till Systembolagsbutikerna när man fyller på lagret.

På tredje plats har vi en gammal bekant med ny årgång. Fina fynd-cavan La Vida al Camp från Raventós i Blanc kommer nu i årgång 2012. Den är ung, fräsch och elegant med fina citrustoner, krita, line och mineraler. Också denna årgång är ett fynd.

På plats nummer sju hittar vi tio-i-topps enda nykomling och listans  enda superfynd. 2010 Rotari Brut eserva från producenten Mezzacorona i norra Italien visar här prov på riktigt fint hantverk till ett riktigt bra pris. Ren och frisk med bra balans och bra syra. Vinet finns också magnum för 219 kronor för de stora, festliga tillfällena. Lite längre ned på listan hittar vi ytterligare en nykomling från Rotari, nämligen 2009 Rotari Blanc de Blancs Extra Brut, som är mycket friskt och torrt och gjort på enbart chardonnaydruvor.

Listan omfattar 49 viner, så det finns manga att botanisera bland.

>>Till listan