Ny årgång av världens mest kända vinkatt – Gato Negro!

Katten har en alldeles speciell betydelse för Viña San Pedro – producenten bakom det världsbekanta Gato Negro-vinet. Katten som avbildas på förpackningen har sin förklaring i historien om en svart katt som tjusade och charmade vinmakarna vid Viña San Pedro – och man var övertygad om att dess närvaro var lyckosam för dem, vilket ledde till skapandet av Gato Negro. Boxtoppen har provat den nya årgången av klassikern!


Gato Negro är ett av världens mest sålda viner och har nu funnits i mer än 60 år på marknaden i och med debuten 1960. Att varumärket är starkt visar exempelvis statistiken på antal sålda flaskor globalt sett – det säljs nämligen så pass många under ett år att det kan likställas med en öppnad flaska Gato Negro varje en och en halv sekund!

Boxtoppens intryck av 2020 Gato Negro Cabernet Sauvignon

Ny årgång av den chilenska trotjänaren som håller fanan högt bland budgetboxarna som man kan lita på. Det ungdomliga kopplar greppet om doften som uppvisar tydliga cassistoner, örtiga inslag samt en fatkryddig touch med vaniljen i spetsen. Smeksam ansats i smakprofilen där tanninerna är nertonade men finns i periferin och där svarta vinbär i transparent stil tillsammans med lätt stjälkiga och rökiga inslag skänker ett balanserat och trivsamt vardagsvin i den lite bussigare chilenska druvtypiska stilen. Torrt, fräsch avslut med en hint av mynta.

4 av 5 boxar!

Ett vin med brett användningsområde! Till kycklingfilén i krämig örtsås, till köttbiten med vitlökssmör och likaså till mustigare vegetariska rätter, varför inte prova till den italienska klassikern melanzane alla parmiggiana, auberginegratäng.

Gato Negro på box (3000 ml, 13%) finner du i närmare 300 Systembolagsbutiker och vinet finns även på flaska (750 ml, 13%) i samtliga butiker. Artikelnumret är 7564 och priset är 199 kr för en box och 64 kronor för en flaska.

Till Systembolaget HÄR >>>