Ny cabernet sauvignon-box från anrika Nederburg

Det berömda sydafrikanska varumärket Nederburg har just lanserat en helt återvinningsbar 3-liters bag-in-box i Sverige – The Winemasters Cabernet Sauvignon 2020.


Denna bag-in-box är tillverkad av återvunnet papper och såväl boxen som påsen inne i boxen som bärhandtaget är 100% återvinningsbara.

Den prisbelönta vingården Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år, och är speciellt känd för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som också är Nederburgs ”signaturdruva”. Bara under de senaste veckorna har Nederburg vunnit flera viktiga priser för sina cabernet-viner. Dessa inkluderar en Drinks Business Master-medalj samt två guldmedaljer i 2022 års Cabernet Sauvignon Masters-tävling liksom en guldmedalj i Decanter World Wine Awards.

Boxen som nu lanseras är Nederburgs första satsning på bag-in-box-förpackningar i Norden. Detta har man valt att göra eftersom man bedömer att teknologin numer tillåter att även boxar klarar att visa upp The Winemasters-serien på det sätt vinmakarna tänkt sig när man skapat vinet.

”Vi inser att det är viktigt att värna om vår miljö och har därför valt 100% återvinningsbara förpackningar”, förklarar Liezl Dippenaar, Nederburgs internationella marknadschef. ”Medan vi på flera andra marknader fortfarande har glasflaskor, är vi glada att vi i Sverige nu kan lansera en miljövänlig bag-in-box. Det förstärker vårt hållbarhetsetos.”

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. den 29 augusti 2022.

Nederburg – The Winemasters Cabernet Sauvignon
Artikelnummer: 57479
Pris: 269 kr (3L)
Alkoholhalt: 14%
Beställningssortimentet