Ny, charmant årgång av Enzo Bartoli Barolo!

Den omtyckta Enzo Bartoli-serien från producenten MGM s.r.l. i Piemonte innehåller allt från mousserande rosé, vitt på den lokala druvsorten cortese och en handfull röda viner på dolcetto, barbera och inte minst nebbiolo. Som box finner vi också ett par viner men det var med firmans Barolo som allt startade, ett vin som nu landat i årgång 2017.


Gillar du när din Barolo sänder ut de där klassiska tonerna av torkade rosenblad, lite nypon, och tjärrökig lakrits? Då lär Enzo Bartoli Barolo i årgång 2017 passa för här bjuds de traditionella tonerna samtidigt som vinet har en modern twist med fatkryddiga toner. Årgången 2017 är redan idag väldigt öppen och tillgänglig och det varmare året har skänkt viner med fint solmogen fruktkänsla.

Boxtoppen provar 2017 Enzo Bartoli Barolo

Den nya årgången av Enzo Bartoli Barolo visar upp en öppen och generös blomaromatisk och örtvegetal doft med lätt klassiska volatila drag, rostade fatinslag, solmogna nypon, körsbär, lakrits och bittermandel. Smaken bjuder på ett rödbärigt uttryck med körsbär, örter, torkade frukter, rosor och ett lätt stjälkigt intryck. Vi möts av druvtypiska tanniner som greppar gommen och tillsammans med en blodcitrusfrisk syra och behaglig längd i det fatkryddiga avslutet.

Betyg: 4 av 5 poäng

Servera vinet ur större kupor så det aromatiska uttrycket får utrymme. Temperaturen får gärna vara sval, närmare 14 C, för bästa utbyte och har du möjlighet så låt vinet luftas en runda i karaff först.

Enzo Bartoli Barolo i årgång 2017 finns i mer än 400 Systembolagsbutiker. Flaskan (750 ml, 13,5%) har artikelnummer 72399 och kostar 209 kronor.

Till vinet HÄR >>>