Ny Drostdy-Hof ny trea bland roséboxar i januari

Ett nytt år i vinvärlden och ett nytt år på Boxtoppen. Först ut bland listorna att uppdateras är roséboxarna, där 2014 Drostdy-Hof Rosé, ett nytt vin från Drostdy Cellars, går rakt in på tredje plats.


På förstaplats ligger 2014  Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards kvar med sin pigga syra och energirika frukt.

På andra plats återfinns 2013 Côtes de Provence Rosé Pierre & Paul från Domaines Pierre Chavin, ett områdestypiskt, elegant rosévin med milda, mjuka frukt- och bärtoner.

Ny trea är som sagt 2014 Drostdy-Hof Rosé från sydafrikanska Drostdy Cellars, som för övrigt firar 20-årsjubileum på den svenska marknaden. Vinet är ungt och fräscht, med ren, torr frukt och inslag av såväl blodgrape, som äpple, smultron och mineraler. Funkar fint till pasta och ganska lätt mat och är också en given hit vid buffébordet. Priset är verkligen en trevlig överraskning: Ett verkligt superfynd med bred marginal.

Boxtoppens idé är att alltid tillhandahålla aktuella provningsnoteringar. Viner, som var fräscha och fina när de lanserades, kan ha blivit gamla och trötta. Därför innebär våra månatliga uppdateringar också att boxar som blivit bedömda för länge sedan (6 månader) åker ut, för att eventuellt återkomma när vi provat om dem.

Kom ihåg att boxviner i regel smakar bättre ju fräschare tappning de har, och att såväl årgång som bäst-föredatum verkligen spelar roll.

>> Till listan