Vita flaskviner för max 70 kr: Julius Kayser ny etta

Vita viner på flaska för max 70 kronor är en ganska klurig kategori, där kvalitetsskillnaderna är riktigt stora. Desto större anledning att hålla koll på Boxtoppen!


julius kayser gruner veltliner 2013 2034 copyUppdateringen i mars innehåller två nykomlingar och en hel del förändringar på listan.

Ny etta på listan över vita viner på flaska som kostar max 70 kronor är superfyndet 2013 Julius Kayser Grüner Veltliner från St Ursula. Ett rent, snyggt och druvtypiskt vin från regionen Pannon. Vinet, som är nytt på Systembolaget passar lika bra till kyckling med getost som till fisk och skaldjur.

På andra plats har vi januaris etta 2013 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico från Moncaro, också det ett superfynd. Vinet är runt och bussigt med trevlig solmogen frukt och passar bäst till skaldjurs- och fiskrätter.

På tredje plats återfinner vi chilenska 2013 La Trilla Sauvignon. La Trilla är bra mycket torrare än Verdicchion och passar därför till lättare rätter än italienaren, och har toner av grapefrukt, äpple, citrus och mineraler.

Listans andra nykomling, på femte plats, är 2014 Savanha Trio från Spier Wines och är en blandning av druvorna chenin blanc, viognier och sauvignon blanc.

Just nu är det många viner som har bytt eller håller på att byta årgångar på Systembolaget. Eftersom bytet i allmänhet sker successivt och den gamla årgången därför ofta finns kvar i många butiker listar vi inte av de gamla årgångarna med en gång, utan låter dem hänga med en uppdatering till.

>>Till listan