Ny fin årgång av det rättvisemärkta Roots från Sydafrika!

Drostdy-Hof hör till Sydafrikas mest kända vinvarumärken och man har haft gott om tid på sig att bygga upp sitt renommé sedan bildandet i början av 1800-talet. I Sverige känner vi till Drostdy Cellars olika viner sedan många år och deras popularitet ligger naturligtvis i den konsistenta kvaliteten – något som den nya årgången av det röda Roots visar upp strålande!


Fairtrade är ett begrepp som blivit allt viktigare i vinbranschen, och även för konsumenten, och det etiska arbetet har bara vinnare. Producenterna tar ett bra större socialt och miljömässigt ansvar och säkerställer även arbetsförhållandena där de anställdas rättigheter tillvaratas, något som bland annat lett till förbättring av löner, levnadsförhållanden och utbildning. Ett Fairtrade-certifierat vin har med andra ord enbart vinnare i samtliga led.

Boxtoppen om 2020 Drostdy-Hof Roots Shiraz Merlot

Drostdy-Hofs rättvisemärkta Roots har nu lanserats i en ny årgång och den gör ingen Sydafrikavän besviken. Här ligger fokus på den kryddiga och ungdomliga shirazfruktigheten som bjuder på björnbär och hallon i en skön mix och där örtblommiga toner backar upp. Merlot står för rondör och det örtiga samt skänker en fin mjukhet till vinet som drar åt det medelfylliga hållet med mogen rödbärig frukt och silkiga tanniner. Det ungdomliga i vinet accentuerar fräschören och lyfter fram det kryddiga och svagt rökiga i det skönt torra avslutet. Roots är ett klassiskt sydafrikanskt rött till riktigt bra pris!

4 av 5 boxar!

Roots är det perfekta vardagsvinet och gör sig till många husmansrätter. Och glöm det inte heller när grillen återigen åker fram! Bäst är det om det kyls lätt, till 15-16 C vilket ökar fräschören i fruktigheten än mer.

En box (3000 ml, 13,5%) kostar 199 kronor och har artikelnummer 12038. Vinet finns i cirka 40 Systembolagsbutiker och till resten beställer du utan extra kostnad.

Till Systembolaget HÄR >>>

Söker du inspiration i matväg till detta vin? Spana in vårt recept: Souvlaki, tzatziki & rostade potatisklyftor HÄR >>>