Ny fullträff för Moncaros ekologiska Verdicchio!

Moncaros Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico i ekologisk tappning hör till de mest säkra vitvinsboxarna på Systembolaget och det är ett vin som gör sig särdeles fint under vår- och sommarhalvårets maträtter. Nu har 2021 landat av boxen och det är ännu en fullträff från producenten!


Är verdicchio en unik druva för regionen Marche? Ja, sannolikt är fallet så även om man via genetisk forskning funnit stora likheter med norra Italiens version av trebbiano. Namnet betyder den lilla gröna och åsyftar såväl druvan som dofterna och smakerna där stenfrukter, örtiga drag och ofta hög fruktsyra ger fog för epitetet. Moncaros version av verdicchio från ursprungsområdet Castelli di Jesi inte långt från kusten och staden Ancona är en riktig höjdarbox som imponerar på oss år ut och in – så också med nya årgången 2021!

Boxtoppen provar nya årgången av Moncaros Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Kooperativet Moncaro gör oss aldrig besvikna med sin Verdicchio och den nya årgången är inget undantag! Här får vi ett rent och ungdomligt piggt vin med saftiga gråpäron, persika, blomörtiga nyanser och den där lilla, lilla omogna mandeltonen som är så typisk för vinstilen. Smakprofilen visar upp sig i bästa form med spänstig och nästan fräsig syra, klingande ren päronfruktighet och citrus i det fruktdrivna avslutet. Moncaros ekologiska verdicchio är ett givet val och dessutom till ett mycket konkurrensmässigt pris!

Betyg: Full pott, 5 av 5 poäng

Färsk grillad vit fisk, skaldjur, matiga sallader eller blott som aptitretare; detta är ett vin som har en väldigt bred repertoar och gör sig väl i många sammanhang.

Det ekologiska 2021 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico finns i mer än 330 Systembolagsbutiker och till övriga kan du beställa det utan extra kostnad. Boxen (3000 ml, 12,5%) har artikelnummer 22424 och kostar 239 kronor.

Till vinet HÄR >>>