Nya årgångar befäster ställningarna på pallplats bland röda premiumboxar

Dagens uppdatering bjuder på två nya årgångar band röda premium. Både etta och trean behåller sina placeringar med nya, fräscha årgångar.


Sedan i december 2015 har superfyndet 2013 Mc Manis Petite Sirah, från Mc Manis Family Vineyards legat ohotad på förstaplats. Och inget förändras bara för att vinet byter årgång. 2014 Mc Manis Petite Sirah bjuder på ren och solmogen frukt, med både bra balans och bra syra och inslag av svarta vinbär, cassis, vingummin, blåbär, violer, lakrits, mineraler och fat.  Funkar utmärkt till smakrika grytor, ugnsstekt kött och grillat.

På andra plats återser vi fyndet 2013 Jacob’s Creek Barossa Reserve Shiraz  från en av svenskarnas australiska favoritproducenter, nämligen Jacob’s Creek. Vinet är djupt, rikt och fylligt, med fat och typiskt australiensiska eukalyptustoner. Godast att dricka är det till nöt och lamm, gärna grillat.

På tredje plats har vi ännu ett årgångsbyte. Det är januaris nykomling Amicone som har bytt årgång, som prestererar lika bra i form av 2013 Amicone från italienska Cantine di Ora. n 40 % av druvorna har torkats före vinifieringen, vilket i det här fallet ger ett djupt, rikt och fylligt vin med mörkröd frukt, bra balans och viss fruktsötma. Såväl riktigt mörka bär som tranbärsstick kan anas ihop med lakrits och kryddor. Drick det till vilt, lamm eller pasta med smakrik sås.

Listan omfattar tolv viner, varav ettan Mc Manis är det enda superfyndet och åtta andra är fynd.

>>Till listan