Nya årgångar bland torra vita viner på box

Hela 29 viner, varav 17 är superfynd, finns på den nyuppdaterade topplistan över vita torra boxar.


Uppdatering oktober 2015

 Oktober bjuder på två nya årgångar och en omprovning. Konkurrensen är dock mycket hård, och ingen av dem har lyckats slå sig in på tio i topp-listan.

På första plats tronar (som vanligt) ekologiska 2014 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Ampelidae och Nordic Sea Winery. Vinet görs av vinmakaren Frédéric Brochet, som startade med en halv hektar stor vingård som han började odla ekologiskt. Idag omfattar ägorna 50 hektar och dessutom köper man in druvor från andra vingårdar. Brochet Facile. Vinet, som också finns på flaska, är ungt och friskt med toner av citrus, krita och mineraler. Ett utmärkt val till fisk och skaldjur och härligt friskt.

Kvar  på andraplatsen är sydafrikanska 2014 Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen, som ju ibland intar förstaplatsen. Vinet är lite rundare och blommigare än Brochet Facile och ett utmärkt buffévin.

Trea sedan i september är 2014 Toscana Bianco från italienska Cecchi, som förtuom till fisk funkar fint ihop med kyckling.

De nya årgångarna är två sydafrikaner: superfyndet 2015 Foot of Africa Chenin Blanc från Kleine Zalze och fyndet 2015 Robertson Chardonnay från Robertson Wineries. Bästa av de två är Bäst av dem är Foot of Africa Chenin Blanc

Listan omfattar 29 viner, varav 17 är superfynd.

>>Till listan