Nya årgångar på tio i topp – röda boxar med viss fruktsötma uppdaterad

Två nya årgångar och en nykomling. Det är facit för decemberlistan för röda boxar med viss fruktsötma, som innehåller 33 viner, varav elva är superfynd!


raccolto nero d'avolaTvå nya årgångar och en nykomling. Det är facit för decemberlistan för röda boxar med viss fruktsötma.

Bäst av alla boxarna på listan är fortfarande superfyndet 2014 Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon, ett fylligt och rikt vin med solmogen, söt frukt som passar bra till kött och maffiga pastarätter.

På andra plats återfinner vi 2013 Periquita Reserva från portugisiska José Maria da Faonseca. Perfekt till en grillad köttbit och mycket smak för pengarna.

Trea är italienska superfyndet 2013 Rocca di Montemassi Sangiovese från Rocca di Montemassi. Drick till grillat och all italiensk mat som går ihop med rött vin.

Bäst bland de nya årgångarna är 2014 Dragunera Syrah. Den här årgången är rikare och fylligare än den förra och vinet klättrar 12 placeringar och hamnar på plats nummer åtta. Med nya årgången är den också ett superfynd!

Månadens nykomling är Falling Feather Ruby Cabernet från Kalifornien och Arcus Wine Brands.

Ny årgång har också det italienska fyndet 2014 Castelforte Appassimento från Cantine Riondo, liksom 2014 Tommolo Montepulciano dÁbruzzo, som lämnat denna lista för listan med torra röda boxar.

December är en av de månader då priser kan justeras på Systembolaget. Tio i topp och de nya årgångarna och är korrigerade för detta, men längre ned på listan kan det skilja några kronor upp eller ned. Listan omfattar 33 viner, varav elva superfynd och femton fynd.

>>Till listan