Nya guldskimrande mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling släpps på Systembolaget

Den populära mousserande glöggen Glöet lanserar även i år en ny smak. Årets Limited Edition heter Glöet Gold Sparkling. Nyheten Glöet Gold Sparkling finns i Systembolagets beställningssortiment tillsammans med de välbekanta Glöet Sparkling och Glöet White Sparkling.


Glöet Gold Sparkling doftar apelsin och citron med gyllene flingor som svävar omkring i glaset. Doften samsas på bästa sätt med de kryddiga tonerna av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika.

– Vänder du flaskan försiktigt innan du öppnar så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp, berättar Glöets medgrundare Anette Raunio.

Glöet Gold Sparkling tillverkas av ett mousserande vin från Spanien som smaksätts med kryddor och frukter. De gyllene flingorna av purpurin (givetvis ätbara) som tillsätts innan buteljering skapar den glittrande effekten.

Lägre alkohol- och sockerhalt

– En dryckestrend bland konsumenter är att vi önskar lättare alternativ, både när det gäller alkohol och socker. Därför har vi gjort den mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling med en lägre alkoholhalt på 8%. I produktutvecklingen har vi också valt en låg sockerhalt och Glöet Gold Sparkling har den lägsta sockerhalten av alla våra Glöet, berättar Anette Raunio.

Prisbelönt i prestigefyllda tävlingen IWCS

Glöet Gold Sparkling har vunnit bronsmedalj i The International Wine & Spirit Competition (IWCS) som grundades 1969. Under november hålls en prisutdelningsgala i London där Glöet återigen får ta emot pris. Tävlingen är ett årligen arrangerat världsmästerskap och det största för viner med deltagare från över 90 länder.

Serveringstips

Glöet Gold Sparkling serveras väl kyld i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin, gärna i öppna champagnekupor. Vänd flaskan försiktigt innan du öppnar så att de gyllene flingorna följer med och skapar den festliga gnistrande effekten. För dekoration kan du lägga i pomeransskal eller en limeskiva i glaset.

Glöets historia

Det finska paret Anette och Juha-Matti Raunio och deras familjeföretag Von Elk ligger bakom varumärket Glöet. De har skapat en helt ny kategori för juliga mousserande viner som ett fräscht och mer modernt komplement till traditionell glögg i juletid. Under julen 2012 bjöd paret sina vänner på glögg toppat med mousserande vin.

– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. De gillade kombinationen av det festliga mousserande vinet med den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet som lanserades 2015, avslutar Anette Raunio.

Artikelnummer på Systembolaget: 58413
Förpackning: Flaska 750 ml
Alkoholhalt: 8%
Pris: 99 kronor
Sockerhalt: 1,5 g/100ml