Nyhet med toppbetyg i Systembolagets fasta sortiment – Ekologisk barbera från Ricossa

Nyheten Ricossa Vistamonte Barbera Organic DOC 2019 lanseras den 1.a december i Systembolaget fasta sortiment lagom till vintergrytor och hösttryffel.


Druvan barbera har kommit att bli en av Sveriges mest omtyckta under de senaste åren. Druvan är lätt att förstå sig på, fruktig och uttrycksfull, enkel men också komplex. I viner som Ricossa Barbera skiner den av röda frukt- och bär toner, samtliga druvor är ekologiskt odlade och skördas för hand på de vidsträckta slätterna i Piemonte. Inga animaliska produkter används i produktionen vilket gör att vinet är veganvänligt. Vinet har även buteljerats på lättviktsflaska för att minska Co2 utsläppen vid transport.

Vinet passar till det svenska kökets höst och vintersmaker. Klassiska kalvköttbullar med pasta och arrabiatasås, bolognese med parmesan och kött eller linsgrytor är några maträtter som passar utomordentligt bra till Ricossa Barbera. Ost och charkbrickan är annars en väl beprövad kompanjon för en mer sällskaplig upplevelse av vinet. Ett vin till både fest och vardag. Servera gärna mellan 16-18°C.

Från och med 1.a december finns Ricossa Vistamonte Barbera Organic DOC att få tag på i 245 av Systembolagets butiker runt om i Sverige.

99 kr, Artikelnummer 2013

Omdömen:
5/5 – Boxtoppen
85 – LGP