Nykomling bland vita boxa med viss fruktsötma

Oktober månads uppdatering av vita boxar med viss fruktsötma bjuder på en nykomling, en ny årgång och tre omprovningar. Pallplatserna innehas fortfarande av Italien, Frankrike och Tyskland.


Oktober månads uppdatering av vita boxar med viss fruktsötma bjuder på en nykomling, en ny årgång och tre omprovningar Två av vinerna hamnar på tio i topp.

Bästa av alla är den nya årgången av superfyndet Santa Helena Sauvignon Blanc Riseling Viognier från chilenska Viña Santa Helena. Årgången är 2015 och den uppvisar fräsch frukt, bra balans och toner av citrusfrukter, vlommor och mineraler.

Nykomlingen 2014 Cantina Zaccagninis Dal Tralcetto Pecorino, som är ett smakrikt och aromatiskt vin med viss fruktsötma går in på tionde plats.

Övriga omprovade viner är australiska 2014 Opal Springs Chardonnay Viognier från Lyrup Wine Company, som kommer nia.

Övriga omprovade viner är 2014 Moselland Riesling Kabinett Mosel Tyskland Moselland och 2014 Königsmosel Riesling från Joseph Drathen.

På pallplatserna är läget oförändrat.. Etta är fortfarande italienska superfyndet 2014 Monti Garbi Soave, som ju är ett utmärkt matvin. Tvåa är det franska fyndet: 2014 Les Fumées Blanches Sauvignon Blancoch på tredje plats ligger det halvtorra Schmetterling Rieling, ett superfynd som passar bra till asiatiskt inspirerade maträtter med hetta.

Listan omfattar tjugo viner, varav fem superfynd och sex fynd.

>> Till listan